Безпечність та якість харчових продуктів: у чому різниця?

Безпечність харчових продуктів – це характеристики, які безпосередньо впливають на здоров’я людини. Якщо в продукті перевищено допустимий вміст певних речовин чи виявлено шкідливі домішки, він стає небезпечним для споживання.

Якість харчових продуктів – це, передусім, вибір споживача. Вона визначає органолептичні властивості, склад та ціну продукту. Наприклад, масло може містити лише вершкові жири або частково замінюватися рослинними.

Роль нашої лабораторії

Регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби в Полтавській області здійснює контроль саме показників безпечності харчових продуктів. Саме ці дослідження гарантують, що продукція, яка потрапляє на ринок, не становить загрози для здоров’я людей.

У деяких випадках ми аналізуємо й окремі показники якості, однак головна мета нашої роботи – це підтвердження безпечності харчових продуктів.